Olen Salla Saxén, kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeuttiopiskelija, tohtoriksi väitellyt sosiaalipsykologi (YTT), työnohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Vastaanottoni sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Tampereen Pyynikillä.
Huom! Terapia Revontuli on suljettu soteri-rekisteröinnin ajan. Minut löytää 12.11.2024 alkaen tiistaisin ja perjantaisin Terapiatalo Nosteelta. Jos haluat tulla juttelemaan kanssani, varaa aika Nosteen verkkosivuilta www.terapiatalonoste.fi ja etsi ”Asiantuntijat”-sivulta minua nimeltä.
Lyhytterapiani perustuu kognitiivisen käyttäytymisterapian ja ratkaisukeskeisen terapian menetelmiin. Menetelmät ovat tuottaneet hyviä tuloksia asiakastyössä, ja asiakkaiden muutosprosesseja nähtyäni uskon aina vain vahvemmin niiden vaikuttavuuteen.
Terapeuttina olen aidosti läsnäoleva, helposti lähestyttävä ja lämminhenkinen. Minulla on tutkiva ote elämään ja etsin asioihin aina uusia puolia ja näkökulmia. Kaiken työni taustalla näkyy myös kattava ja vahva akateeminen koulutustaustani, johon voit halutessasi tutustua enemmän Kuka?-välilehdellä. Näillä taidoilla varustettuna autan asiakkaita jäsentämään asioita rakentavasti, tunnistamaan omat voimavarat ja löytämään ratkaisujen avaimia elämän ongelmissa.
Lyhytterapiaa Tampereen Pyynikillä
Olet tervetullut vastaanotolleni niin yksittäiselle käynnille kuin pidemmällekin terapiajaksolle. Kognitiivisen käyttäytymisterapian ja ratkaisukeskeisen terapiani tavoitteena on auttaa ihmistä löytämään omat voimavaransa silloin, kun voimat ovat vähissä, usko ei riitä, mieli on kuohuksissa tai oma kompassi ei muuten vain riitä antamaan suuntaa. Se on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat elämässään tilanteessa, johon he kokevat tarvitsevansa ulkopuolista keskusteluapua.
Lyhytterapiasta apua kannattaa hakea esimerkiksi tilanteissa, joissa mieli on jatkuvasti maassa, ahdistus puristaa rintaa tai elämänlaatua verottava itsekriittisyys soi mielen sisällä rikkinäisen radion tavoin. Lyhytterapiasta on hyötyä myös silloin, kun kohtaa elämässä ison tunteita kuohuttavan kriisin, kuten esimerkiksi eron, työttömyyden tai läheisen kuoleman. Pidemmät terapiajaksot, erityisesti Kelan tukema kuntoutuspsykoterapia, auttavat pidempikestoisissa ongelmissa ja mielenterveyden häiriöissä.
Mikäli mietit jo pidempää psykoterapiaa mutta et ole vielä täysin varma sen aloittamisesta, keskustelut kanssani voivat auttaa sinua hahmottamaan, kuinka pitkää terapiaa tarvitset ja haluat etsiä jatkossa.
Miksi lyhytterapialle kannattaa antaa mahdollisuus?
Lyhytterapia auttaa monenlaisissa ongelmatilanteissa. On vaikea ennustaa etukäteen, millaisissa tilanteissa ja kenelle lyhytterapia riittää, ja milloin taas tarvitaan pitkällisempää ja syvällisempää psykoterapiaa. Mikäli mietit lyhytterapian ja psykoterapian välillä, lyhytterapiaa kannattaa kokeilla ensin seuraavista syistä:
- Lyhytterapia on luonteva matalan kynnyksen porras ihmisille, jotka empivät terapiaan sitoutumista pitkäksi aikaa.
- Lyhytterapiaan ei tarvita lähetteitä eikä diagnooseja. Siksi sinne on helppo tulla.
- Lyhytterapiassa saat mielen solmuja auki sen verran, että tutustut paremmin itseesi ja tilanteeseesi. Tällöin tiedät paremmin, oletko valmis sitoutumaan pidempään psykoterapiaan myöhemmin.
- Kokeileminen ei sido sinua jatkamaan lyhytterapiaa tai estä sinua vaihtamasta psykoterapiaan missä vaiheessa tahansa.
Tervetuloa vastaanotolle!
Vastaan mielelläni mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen yhteydenotot@terapiarevontuli.fi.
Kuinka lyhyttä on lyhytterapia?
Nimensä mukaisesti lyhytterapian tavoitteena on asiakkaan ja terapeutin välinen lyhyt yhteistyösuhde. Koska terapiasuhde on lyhyt, siinä ei ole tarkoitus syventyä juurta jaksain asiakkaan kaikkiin elämänkokemuksiin, vaan tavoitteena on päästä keskustelussa kiinni asiakkaan nykyhetkiseen tilanteeseen ja voimavaroihin sekä suunnata katse tulevaisuuteen.
Lyhytterapian pituus määrittyy asiakkaan oman tarpeen ja toiveen mukaan. Lyhytterapiaksi käyvät yhtä lailla yhdestä terapiakäynnistä esimerkiksi 20 käyntiin. Viime kädessä asiakas päättää, kuinka pitkään tai lyhyesti hän haluaa terapiassa käydä.